Vulnerabilitatea străinilor la traficul de ființe umane. Acesta a fost subiectul unui workshop organizat de Alternative Sociale în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Afaceri pe data de 24 octombrie 2013. Întâlnirea a avut ca scop identificarea normelor de conduită pe care angajatorul şi angajatul de origine straină trebuie să le respecte pentru reducerea vulnerabilităţii la traficul de fiinte umane.

În cadrul acesteia au participat 13 reprezentati ai unor firme ieșene private care au vorbit, printre altele, despre atitudinea companiei în care aceștia activează față de angajarea cetățenilor care provin din state non-UE și se află legal pe teritoriul României.

În cadrul acestui workshop, reprezentanții mediului de afaceri alături de specialiștii Alternative Sociale au trasat o serie de concluzii care vor fi utilizate în elaborarea unui cod de comportament pentru angajații de origine străină și a unui cod de etică pentru companiile private pentru reducerea vulnerabilității străinilor la traficul de ființe umane. Redactarea acestor coduri va fi mediată de specialiști din cadrul Asociației Alternative Sociale în parteneriat cu expertul internațional Carlos Dominguez, reprezentant al Instituto de Formacion Integral Spania.

Le mulțumim companiilor pentru participare și pentru contribuția pe care au adus-o în cadrul workshop-ului – Nilgom, Stef, Webmagnat, Fidelia Casa, Gl Project, Build Corp, Zhohgmin Win Industrial, InDeco, Xerox BSR, Malya Invest, IG Watteeuw.

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Victimele traficului de ființe umane în Europa: problematica resortisanților țărilor terțe” (HOME/2012/ISEC/AG/THB/4000003927), cofinanțat prin Programul Prevenirea și Combaterea Criminalității al Uniunii Europene.