În perioada august 2013-aprilie 2014, la nivelul Centrului de Informare şi Consiliere Iaşi, coordonat de Alternative Sociale, 137 de resortisanți au fost informați și consiliați  cu privire la drepturile şi obligaţiile cetăţenilor străini stabiliţi în România. O parte dintre ei au beneficiat de sprijin material, medical şi juridic, suport pentru accesul nediscriminatoriu la sistemul medical, educațional precum și alte servicii menite să răspundă nevoilor de integrare ale acestora.  


Pe data de 12 Iunie, în cadrul Cinema City Iaşi, ora 18.00,  Alternative Sociale organizează a treia ediție a evenimentului „Acasă în România”, dedicat comunităților de resortisanți ai țărilor terțe din Iași și își propune să creeze un dialog între tinerii și oamenii de succes de origine străină din Iași, care reprezintă un model de integrare și reușită în spațiul românesc.


În ultimii trei ani, peste 1300 de străini din orașul Iași au beneficiat de asistență din partea specialiștilor Alternative Sociale. Aceste activităţi sunt desfăşurate în cadrul proiectului „Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în România” implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Biroul în România cu finanţare din partea Uniunii Europene prin Programul general „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”, Programul Anual 2012. Proiectul sprijină integrarea socială, economică şi culturală a resortisanţilor ţărilor terţe în spaţiul românesc prin susţinerea a 15 centre de informare pentru străini deschise în ţară. Prin intermediul acestora sunt asigurate informaţii, servicii specifice şi asistenţă adaptate nevoilor străinilor stabiliţi legal în România. Mai multe informatii pe www.romaniaeacasa.ro