Uniunea Europeana marcheaza pe 18 octombrie Ziua Europeana de lupta impotriva traficului de persoane. Desemnarea acestei date de către Comisia Europeană în anul 2007 constituie un pas important pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, urmărindu-se creşterea gradului de conştientizare a populaţiei asupra acestui fenomen.

Cu aceasta ocazie Alternative Sociale doreste anunta  incheierea celor 12 seminarii în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane desfasurate in judetele Iasi, Vaslui si Botosani la care au participat 240 de angajati din cadrul poliției naționale și poliției de frontieră. Activitatea asociatiei in acest domeniu nu se incheie insa aici: in perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015 Alternative Sociale va desfasura alte trei traininguri destinate, de aceasta data, furnizorilor de servicii sociale. Aceste sesiuni de formare si informare au ca scop dezvoltarea capacitatii retelelor institutiilor locale de a preveni vulnerabilitatea resortisantilor tarilor terte la traficul de persoane.

Aceste activitati fac parte din proiectul „Victimele traficului de ființe umane în Europa: problematica resortisanților țărilor terțe”, coordonat de Asociația Alternative Sociale și cofinanțat prin Programul Prevenirea și Combaterea Criminalității  al Uniunii Europene.